We are Seawards !

Who are we?

Our founders

Hervé de Lanversin

After having spent a large part of his professional career at Goldman Sachs and Sociéte Générale, Hervé de Lanversin set up his own Mergers and Acquisitions consulting firm HDL capital. Hervé de Lanversin has chosen to get involved in the preservation of water resources. A long-time associate of Hubert Montcoudiol, with whom he worked on an agro tech project, he is co-founder of the start-up Seanergy Desalisation (SEAWARDS) in Marseille.

An evolution thought as an implication for the common good. “I became aware of the importance of the commitment to increase the resource and the need to develop industrial processes to meet a demand that affects all countries in the world.”

Hubert Montcoudiol

Hubert Montcoudiol has worked for several investment banks, Crédit Agricole and Société Générale, with international responsibilities in Asia, the United States and Europe. Consultant and founder of several start-ups in sports tech, agro-tech and fin-tech, he co-founded with Hervé de Lanversin, a first structure dedicated to the preservation of the organic composition of fruits before creating SEAWARDS in Marseille in 2021.

A new entrepreneurial path resulting from an awareness of the urgency to act on a large scale to preserve water resources and a desire to create a fair and profitable business model…

The Team

we are forces

We are a confluence of forces committed to :

Julien Poniatowski

Chief Operating Officer

View biography

Fabienne Berthet

Press Relation

View biography

Pascal Malesinski

Chief technical officer

View biography

Elie Zeenny

Head of Global Strategic Alliances

View biography

Joëlle Klein

Chief Creative Supporter

View biography

Pierre Andrade

Head Business Development

View biography

Paroles d'ingénieurs

Pascal Malesinski

Notre technologie est en phase d’industrialisation… Et quand l’on intervient sur des produits innovants, cela implique de franchir des obstacles, c’est le principe même de la démarche R&D.

Parfois les solutions permettent de valider rapidement le concept, parfois cela prend davantage de temps. L’une des priorités est de ne pas avoir d’idées préconçues. il faut savoir écouter, s’appuyer sur les compétences complémentaires, qu’elles soient principales ou secondaires de l’équipe.

Il faut pouvoir tenter des expériences, tester des process tout en gardant en tête d’atteindre l’objectif. Parmi nos points forts ? Le fait d’avoir recours à des professionnels dans leur domaine et à des profils polyvalents, ce qui incite à toujours chercher de nouvelles voies pour atteindre notre but et valider notre technologie ».

Clément Bernard

Arrivé le 10 octobre au sein de l’équipe Seawards, Clément Bernard, manosquin, a réalisé son DUT génie mécanique productique à Toulon est ensuite passé par une école d’ingénieurs en conception mécanique, Polytech à Tours.

Impliqué dans la R&D, il est heureux de ce premier emploi à 25 ans, au sortir de son parcours de formation. Pourquoi Seawards ? « C’est un projet essentiel pour la vie, une nouvelle façon de faire et de concevoir le dessalement.

Cette technologie moins polluante que celles existantes est également moins consommatrice en énergie. Le côté start up m’a convaincu j’aime bien être au sein d’équipes resserrées. C’est un point de départ idéal pour faire grandir un projet. »

Bastien Guillot

Recruté début janvier chez Seawards, pour ses compétences en mécanique, conception industrielle, Bastien Guillot a suivi à Aix-en-Provence et à Marseille, un BTS conception de produits industrielles. « A 45 ans, j’ai travaillé sans l’industrie pharmaceutique et les usines de plastique, j’avais envie de m’épanouir dans un nouveau poste. La proposition de Seawards m’a intéressé pour la noblesse de la cause. Je fais attention à l’impact de ce que je fais » Le format start up a aussi ses atouts. « C’est une prise de risque, mais je veux donner sa chance à l’idée. Le projet de l’entreprise me séduit. Pour une fois je travaille dans un environnement qui me permet de changer les choses de la bonne manière et de me battre dans le bon sens… »

on parle de nous

Revue de presse

15 innovations that are good for the planet… and good for business!

Seanergy becomes Seawards and acquires its first demonstrator

Seanergy raises €800K in its first round of financing

Made in Marseille: The Marseille start-up Seanergy invents a technology to desalinate sea water

Seanergy invents cryoseparation to desalinate sea water

WE ARE HIRING

Join the team

Marseille, Pertuis, Marignane 3 locations, One team united by the willingness deliver a sustainable water dessalement process to provide potable water to the largest number.

Intern, JRI

SEAWARDS ANSWERS TO A GAME CHANGER MODEL, WITH A TEAM RICH OF EXPERTISE, MOTIVATED BY THE SUCCESS OF OUR ENDEAVOR, EACH WILL BLOOM, WHILE READY TO RE– THINK POSITIONS, AND SEEK OUT OF THE BOX SOLUTIONS TO RE-INVENT THE DESSALEMENT OF SEAWATER. THIS WILLINGNESS SHALL GUIDE OUR TEAM AND SUPPORT ITS AMBITIONS"

Hubert Montcoudiol

Contact us if you wish to add your know how, your values to our team and its vision